Следмична прогноза 27.09- 03.10.2021 г.
Започваме седмицата с ретрограден Меркурий във Везни до 18-ти октомври. Това не е повод за спиране на нормалният ритъм на живот, а просто начин да се вгледаме по надълбоко в някой неща. Меркурий отговаря за общуването, речта, работата с ръце, връзката с братята и сестрите ни, кратките пътувания, образованието. Всички тези сфери ще бъдат под някакво предизвикателство. Т.е. може да се усъмним в себе си, разговаряме ли добре, посоката на мисли също е възможно да се трансформира. Може да има някакво объркване, което да ни затрудни или забави. Но това е и време да се вгледаме защо объркваме нещата. Представете си го така: когато всяка сутрин приготвяте чай, не забелязвате нищо нередно, но ако каната ви спре да работи ще и обърнете внимание. Това се случва и през този период. Това е третият и последен за тази година ретро Меркурий. Тъй като е във Везни на Фокус ще бъдат брачните връзки и тези с бизнес съдружниците.
Нещо неизказано и незатворено като ситуация ще се върне за преразглеждане. Вероятно ще се запитаме искаме ли бизнес партньор и подходящ ли е той за нас.
Зоната на изкуството също ще бъде на прицел- не съветвам да купувате картини на изкуството.
Времето обаче е чудесно за взимане на отложени изпита, рефрешваме на връзката, обмисляне на нови правила. Знак Везни отразява качествата на партньора и всъщност проекцията, която правим върху него. Сега е добре да се вгледаме в сенчестите( неосъзнати) страни, които притежаваме. Всякакви ригидни мисли се редактират. Най-силните периоди на действие са началото и края на ретро фазата- това е време между минало и бъдеще. Затова и обикновенно срещаме хора, които отдавна не сме виждали.
Вторник и сряда ще са доста благоприятни дни. Очаква ни емпатия и романтика. Напълно възможно е да срещнете любовта на живота си или да спечелите сума пари. За реставраторите и ремонтните дейности е чудесно. Също и за медици и психолози. Ще имаме стабилна основа и подкрепа от влиятелни и авторитетни личности.
Четвъртък е ден за семейството. В петък повишаваме вниманието за събития случили се около 22-ри септември. Сега по всяка вероятност пак ще говорим за тях. Ако имате страхове и фобии могат да се появят, ако сте властвали над някой, вероятно ще проведете диалог отново.
Завършваме седмицата с блясък, парти и желание да бъдем видяни и оценени.
Венера и Плутон са в аспект, който ни подканя да направим крачка към дълбините на любовта. Във финансите може да има доста печеливши. Определено ще завършим със силни страсти и магия.

Каква ще бъде седмицата за всяка зодия и знак на асцендента?
ОВЕН ♈️- началото на седмицата за овните може да ги подложи на дебати с половинката, такива, които вече са се водили. Не бъдете агресивни спрямо партньорите си по бизнес. Родените в края на зодията ще имат промени и по отношение на статуса си.Вторник,сряда и четвъртък също носят напрежение в семейната обстановка. Налага се да премислите начинът по който общувате. Обикновенно сте спонтанни и по някога не обмисляте това, което говорите. Края на седмицата за вас може да бъде по благоприятна, но тъй като Меркурий е ретрограден в срещуположния знак, все пак до 18-ти октомври променяйте себе си и правете нови планове.
ТЕЛЕЦ ♉️- за вас вторник и сряда за благоприятни дни. Тези, които се занимават с финанси или имоти могат да движат проектите си. Напомням, че е период за продажба, а не за покупка. В сряда някой от вас могат да бъдат поканени и на романтична вечеря или да имат подобрение във връзката си.Четвъртък и петък вероятно някой ще се опита да блесне пред вас, но това е нещо, на което вие не бихте обърнали внимание. Освен,ако този човек има необходимите качества за това.Краят на седмицата е запазен за любов, само че от вас зависи дали ще прекарате времето си добре. Нужна е свобода във връзката, както и приятелско отношение.
БЛИЗНАК ♊️- това е една от зодиите, която е потърпевша от ретро Меркурия. Тъй като той е ваш управител, неговите обратни фази се усещат усезаемо от вас. Не се тревожете, както вече казах, време е да погледнете навътре към себе си. Може да имате някой спънки в документация, закъснения за срещи или отложени такива. Проверявайте по няколко пъти личните си вещи, билетите си, ако ви предстои пътуване. Любовният фронт няма да подмине и вас. Срещи с хора, с които отдавна не сте се виждали. При родените в края на зодията е възможно да изникнат някой здравословни проблеми, но родените в началото на знака ще бъдат подкрепени по отношение на общуването. Обърнете внимание и на децата.
РАК ♋️- ако сте отлагали ремонт вкъщи или смяна на интериора , сега може да се възползвате. Вижте обаче да не предизвикате несъгласието на роднините си , особено в понеделник. Вторник, сряда и четвъртък са вашите дни. Може да се окажете печеливши в много отношения. Едни от тях са интимните. Имате шанс да изгладите и подобрите връзката си, да направите по-хармонично и общуването с децата си. Доста емоционални и интуитивни три дни. Паричните потоци също могат да се увеличат. По отношение на здравето нека внимават родените в последните 5 дни на Рак. Края на седмицата посрещнете с някаква нова идея, независимо дали е за бизнес или лична. Вкарайте колкото се може повече иновация. Сега е време да направите двете крачки напред.
ЛЪВ ♌️- за вас е време да помислите за повишаване на квалификацията. Ще бъде напрегната седмица, в която главна роля ще заемат отношенията. В сряда може да възникне конфликт в любовните дела. Вижте дали сте с правилния човек. Вие сте знак известен с благородството, но и с драмата си. В петък и събота може да избягвате второто. При други от вас пък точно този момент може да е полагащ началото на нова връзка.
ДЕВА ♍️- другият знак, търпящ неволите на ретро Меркурий сте вие. Прегледайте здравето си и се опитайте да спазвате някакъв режим. Анализирането е ваша запазена марка, сега може да го правите в изобилие. В сряда се възползвайте от продажби или уреждане на имотни и наследствени въпроси. Може да се понесете и на крилете на любовта. Края на седмицата ще ви донесе неочаквани изненади и постъпления.
ВЕЗНИ ♎️- Меркурий е във вашият знак, следователно сте най-потърпевши, но тъй като и Слънцето е във вашият знак все пак ще има подкрепа и за вас. Понеделник ще бъде най- объркващият ден. В средата на седмицата вижте поставяте ли граници в любовта. Възможно е някой да се опита да ви се качи на главата. Точно сега може би ще ви се иска да стартирате някои проекти, но съветвам да изчакате. Разбира се, ако не търпят отлагане мерете по два пъти( вие знаете как). За родените в края някой връзки могат да бъдат прекъснати.
СКОРПИОН ♏️ – седмицата обещава да бъде добра за Скорпионите. Е, няма да се разминат с неуредици, но това е малкото зло. Вторник, сряда и четвъртък са хармонични дни за пари, застраховки. Въздържайте се от кредити обаче сега. Петък вероятно ще се опитате да изконтролирате някой, но това е вашата запазена марка. Събота и неделя ще искате да изненадате половинката си, или тя вас. Второто обикновенно е по трудно, заради контролиращата компонента предпочитате вие да давате. Направете нещо различно.
СТРЕЛЕЦ ♐️- широко скроени ще бъдете и през тази седмица. Разбира се, това е ваш начин на живот. Приятели и групи ще включват развлеченията ви. Средата на седмицата може да бъдете настроени на духовна вълна и да се интересувате от екзистенциални теми. Петък, събота и неделя ще ви донесат прилив на енергия и желание за пътуване… колкото по- далече, толкова по- добре. Свикнали сте със свободата и тя е неизменна част от вас.
КОЗИРОГ ♑️- Козирози, тази седмица е добра за кариера и работа. Особено вторник, сряда и четвъртък. Това са благоприятни дни за повишаване на финансите, преминаване в друг сектор на работа или напускане на стара. Енергията на Венера и Нептун би ви донесла и добри взаимоотношения, ако вдигнете главата си от работа. Срещи може да имате с влиятелни личности, които да ви окажат подкрепа. Краят на седмицата също ще ви сюрпризира. Някои Козирози могат да бъдат повишени, а партньорът да ви донесе страст.
ВОДОЛЕЙ ♒️- вие сте въздушна стихия, а Меркурий е ретрограден във въздушна стихия, така че няма как да не се отрази и на вас. Може да поспорите в понеделник с приятел или да проявите егоцентризъм. Вторник, сряда и четвъртък ще бъдат по трудни за семейните отношения. Вероятно ще поправяте счупени чаши. Петък, събота и неделя вече имате въздух за дишане. Повече енергия и мотивация. Може и да тръгнете на път. Пазете нервната система.
РИБИ♓️- за последният знак е добра седмица, като изключим понеделник, който ще бъде по- объркващо комуникативен. За компенсация вторник, сряда и четвъртък са вашите дни. Някои представители могат да срещнат нова любов, други да родят дете. Вие сте знак с въображение и сега може да дойдат много креативни идеи. Записвайте ги и когато Меркурий тръгне в прав ход ще ги реализирате. Краят на седмицата ще се насладите на уют и семейна хармония. Парите, които ще изкарате също ще бъдат стимул за вас.

Астролог: Даниела Кръстева